TARRADELLAS

Reforma d’un habitatge a l’avinguda Josep Tarradellas, Barcelona. 2019

L’habitatge passant es troba en un edifici dels anys 60, amb una façana a carrer i l’altra a interior d’illa, amb orientació est-oest respectivament. 6 pòrtics estructurals de formigó armat, amb una cadència d’uns 4,5metres, tenen una presència important en l’espai existent. Trobem un habitatge obsolet, sobre compartimentat, i fosc.

El nou programa per una família jove obliga a replantejar els espais. La proposta passa per menys sales, grans espais controlats i definits, on la llum s’aprofita al màxim filtrant-se fins a l’interior. Col·locar la zona pública entorn a la façana carrer i la privada al costat interior d’illa. La sala de jocs, com habitació pont, esdevé llindar entre les dues zones del pis.

Aquest espai de pas resulta interessant en quan a la flexibilitat d’usos que anirà oferint als usuaris, a mesura que les seves necessitats canviïn.

Gran part dels esforços, s’han dedicat al paper que juguen un seguit de mobles fixes, que acompanyen i faciliten els diferents usos del gran espai continu de l’habitatge: entrada, sala, menjador, cuina i estudi; generant zones, racons domèstics, dins d’un únic espai.

Fusteries restaurades de pi melis, mobles de contraxapat de bedoll i DM semi-lacat, parquet de roure, paviments i sobres de marbre són els materials emprats en aquesta reforma.

SoteloMargalef

Reforma de una vivienda en la avenida Josep Tarradellas, Barcelona. 2019

La vivienda se encuentra en un edificio de los años 60, con una fachada a la calle y la otra a interior de manzana, con orientación este-oeste respectivamente. 6 pórticos estructurales de hormigón armado, con una cadencia de unos 4,5 metros, tienen una presencia importante en el espacio existente. Encontramos una vivienda obsoleta, sobre compartimentada, y oscura.

El nuevo programa para una familia joven obliga a replantear los espacios. La propuesta pasa por menos salas, grandes espacios controlados y definidos, donde la luz se aprovecha al máximo filtrándose hasta el interior. Colocar la zona pública en torno a la fachada calle y la privada en el lado interior de manzana. La sala de juegos, como habitación puente, se convierte en umbral entre las dos zonas del piso.

Este espacio de paso resulta interesante en cuanto a la flexibilidad de usos que irá ofreciendo a los usuarios, a medida que sus necesidades cambien.

Gran parte de los esfuerzos, se han dedicado al papel que juegan una serie de muebles fijos, que acompañan y facilitan los distintos usos del gran espacio continuo de la vivienda: entrada, sala, comedor, cocina y estudio; generando zonas, rincones domésticos, dentro de un único espacio.

Carpinterías restauradas de pino melis, muebles de contrachapado de abedul y DM semi-lacado, parquet de roble, pavimentos y sobres de mármol son los materiales empleados en esta reforma.

SoteloMargalef

 

photo: Gael del Río